Wat is Ikigai?

Er zijn een paar gebieden in de wereld waar de mensen gemiddeld ouder worden dan op de rest van de aardbol. Auteur Dan Buettner onderzocht die gebieden en noemde ze de zogenaamde ‘Blue zones’. Japan en met name het eiland Okinawa behoort ook tot zo’n gebied. Een factor die een belangrijke rol bij de gezondheid en vitaliteit van de inwoners van Okinawa bleek te spelen, is het ‘hebben van een doel’ in hun leven: ‘Ikigai’.

Dus naast voedingsgewoonten en leefomgeving speelt het concept van Ikigai een grote rol in gezond oud worden. Want je ‘Ikigai’ maakt het mogelijk om naar de toekomst te blijven kijken, zelfs als je door een moeilijke tijd gaat.

‘Ikigai’ is een Japans concept dat, simpel gezegd, staat voor ‘de reden die jij hebt om ’s ochtends uit je bed te komen’. Ikigai is een samenvoeging van de woorden ‘iki’, dat leven of levend betekent, en het woord ‘gai’ (uitgesproken als kai), dat staat voor waarde , effect, resultaat of nut.

Maar wat is nu precies ‘Ikigai’?  Ikigai is dat deel waar je passie, missie, roeping en beroep of vak samenkomen.

De vier cirkels staan voor:

  1. Waar je van houdt
  2. Waar je goed in bent
  3. Wat de wereld nodig heeft
  4. Waar je voor betaald wordt/kan worden

Daar waar de vier cirkels overlappen, vind je je ‘Ikigai’. Tijdens onze workshop IKIGAI ga je onderzoeken wat jou IKIGAI is.

Iedereen heeft een Ikigai: een reden van bestaan. Wanneer je in je leven kunt ontdekken wat jij de moeite waard vindt en wat betekenisvol is voor jou, zal je niet alleen meer voldoening vinden, maar ook langer leven. Het vinden van je Ikigai zorgt voor meer inspiratie, levendigheid en energie: alles wat je nodig hebt om een gezonder en gelukkiger leven te leiden. Met de praktische oefeningen in deze workshop wordt dat heel gemakkelijk!

Wanneer: Vrijdag 3 januari 2020
Hoe laat: Van 9.30 – 16.30 incl. pauzes.
Waar: Trainingslocatie Enkhuizen
Kosten: 95,- pp. incl. Lunch, koffie, thee, water en fruit.

Inschrijving: geef je: Naam, telefoonnummer en e-mailadres mailen naar: info@lifeuniversity.nl

of schrijf je nu in via INSCHRIJVEN